OVER MIJ
Gea Lamme Schilderijen en Keramiek
Favoriete onderwerpen:
Natuur, Mensen, Dieren, Bomen en Landschappen Als kind al vond ik tekenen heerlijk, net als schrijven.
Kunst was voor mij in die tijd geen gebruikelijke studierichting, dus ging ik meer praktisch aan het werk. Koos voor de zorg, een prachtig vak, met veel liefde uitgevoerd en hierin ontwikkeld.
Toch bleef het tekenen in mijn leven en wilde ik het toch graag ruimte geven, naast parttime werk en gezin.
Ik ben lessen gaan volgen: bij Louis de Vries , beeldend kunstenaar uit Amsterdam en later bij Pieter Schouten, beeldend kunstenaar uit Loenen/ Kortenhoef
Hier kon ik me op eigen niveau en naar eigen inzicht verder ontwikkelen in het beeldend werk, met de aanwijzingen van de ervaren kunstenaar.
De eerste jaren heb ik getekend en met aquarel gewerkt. Vanaf 2000 werk ik veel met acryl. Onderwerpen zijn vooral de natuur. Landschappen, bomen en dieren, net wat me op dat moment raakt.
Het is heerlijk om in de natuur rond te banjeren, tegen een grote sterke boom te zitten, je een te voelen met de aarde.
De sfeer, de lichtval op de dieren of door de bomen, oneindig mooi. Met toegeknepen oog ervaar je dan al de toonverschillen voor het schilderwerk!
Het beeld in je opnemen, schetsen of foto’s maken ter voorbereiding en dan omzetten in een eigen beeld, dat is wat me vooral bezig houdt.
Hoe maak je een eigen landschap, geef je je eigen impressie weer.
Om me hierin meer te ontwikkelen heb ik de twee basisjaren aan de nieuwe akademie in Utrecht gevolgd. Hier heb ik veel geleerd, maar het blijft een zoektocht. Gewoon lekker aan het werk, experimenteren, Vooral doen! Met veel passie.
Een zoektocht, op zoek naar evenwicht in werkstuk, in leven, in zijn.